Felfogás kérdése

 2010.01.12. 17:45

Ma a budapestiek életét némiképp megnehezítette a BKV sztrájk. Kiét jobban, kiét kevésbé de megnehezítette, az nem kérdés. Hétfőn az osztályvezetőnk felszólított minket a munkahelyemen, h induljunk el időbe, h ne késsünk el a munkahelyről. (Amúgy, csakmegjegyzésként írom, a munka törvénykönyvben az áll, h az ilyen esetben ez a munkanap igazolt távollét, de fizetés nélküli nap a munkavállalónak) Erre a felszólításra, a mellettem állótól megkérdeztem - úgy tűnik túl hangosan - h szerinte mikor induljak el otthonról időbe, h gyalog beérjek budapesten keresztül a munkahelyemre?! Nem meghallotta a nő!? Foghegyről oda vetve megkérdezte, h kinek esik ennyire nehezére bejönni holnap dolgozni? Hát nekem! És akkor elmagyaráztam az egész bagázs előtt h mi újság. Amúgy ennek köszönhetően lett fuvarom, az egyik munkatársam megszánt. Egyébként furcsa - és most értünk a szösszenet címének miértjéhez is- hogy ki hogyan áll ehhez az egészhez. Adott két ember, akik ugyan ott laknak és az egyik bajban van és csak annyit kér h had üljön be mellé reggel a kocsiba h el tudjon menni dolgozni. De a másik ezt nem engedi meg. Inkább ül egyedül a kocsijában és napközben lehet h pont ennek köszönhetően két ember munkáját kell elvégeznie, de ő nem engedi meg. Ennek az ellentettje pedig, hogy felszed annyi embert útközbe amennyi csak elfér és még benzin pénzbe sem enged beszállni. Egyébként jó dolog ez a sztrájk, mert így az emberek kicsit öszébb kovácsolódtak most, ennek köszönhetően. Egy részről. Más részről pedig vannak emberek, akik között a szakadék látszik elmélyülni. Ezek pedig a BKV sztrájk hangos ellenzői és a BKV rokonnal büszkélkedők ellentétes tábora. Amúgy érdekes volt, mert akiknek bkv-s rokona van, azok ma mind taxival jöttek dolgozni. Furcsa érzésem van ezzel kapcsolatban. Miért pont ők voltak azok, akik inkább a taxi mellett döntöttek?! A slusz poén az lett volna, ha úgy döntenek, hogy akkor ők inkább begyalogolnak.

Amúgy csak halkan megkérdezem, hogy ezt az együtt járunk dolgozni sokan egykocsival és együtt fizetjük a benzint miért nem lehet megcsinálni "békeidőben" is?

Címkék: budapest munka bkv autó sztrájk butaság felfogás munkatárs bkv sztrájk

A bejegyzés trackback címe:

https://darkhoney.blog.hu/api/trackback/id/tr761667032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birge · http://birge.blog.hu 2010.01.14. 23:08:46

Például én is taxival járok, pedig békávés rokonom sincs. Ettől függetlenül megvan az én véleményem is a dologról, de nem fröcskölöm szét a blogodat:)

Mivel itt ül mellettem egy fazon, akinek lenne lehetősége bejárni telekocsi-rendszerrel, elárulom a hátrányát: ez pluszpénz a bérleten felül. Mert bárhova máshova megy, ugyanúgy kell az a fecni, viszont így még a benzinpénzbe is belead; hát ezért nem működik a rendszer:( De persze ha lenne kocsim és azzal járnék, én simán bevállalnám akár pénz nélkül is, hogy aki velem jár dolgozni, az persze üljön be mellém.
süti beállítások módosítása