Megéri?

 2009.02.11. 16:21

Városlakó vagyok. Világ életemben az voltam, sőt többnyire fővároslakó. Ebből kifolyólag nem áll messze tőlem a rohanó világ, a tömött Hév és busz, valamint az egymást követő monoton és fásult arcok sokasága, az hogy gondolkodás nélkül fellöknek ha az kell és még sorolhatnám tovább. Azonban, azon végképp nem tudok napirendre térni, hogy minek kockáztatják az életüket egyesek csupán azért, hogy el ne fáradjanak a lépcsőzésbe, vagy ami végképp érthetetlen számomra, azért hogy le ne késsék azt a szerencsétlen buszt, amiből különben ott van a következő 5 perc múlva. Igen, van az a helyzet, amikor minden perc számít és van olyan is, amikor megéri rohanni mert az a nyavajás Máv csak napi két vonatot indít arra amerre épp menni akarok. De akkoris!!!

Könyörgöm, amikor valaki "átrohan" - mert látszik rajta, a mozgásán, hogy ez a heti összes mozgás mennyisége- egy 3x3 sávos úton, hogy elérjen egy buszt, bele gondol akár egyszeris, hogy mi van akkor ha az a sofőr éppen nem a fékre lép rá? Akkor vajon mennyit fog késni? Nem 5 percet, az biztos! Megéri? Egész biztos, hogy NEM! A másik, teljes mértékben megbocsáthatatlan dolog az, amikor valaki ugyan ezt úgy teszi meg, hogy más életét is kockáztatja, főleg egy olyanét aki teljes mértékben rá van utalva. A szitu: adott egy "anyuka" akinek éppen nincs kedve lecipelni a babakocsit az aluljáróba, így inkább átlavíroz a Szentendrei út legforgalmasabb és legszélesebb részén. -jelszem, 4x4 sáv, felüljáró utáni rész- (értem én, hogy nehéz a kölök és a babakocsi együtt, főleg a lépcsőn, de abba biztos nem halt még bele senki hogy segítséget kért, ellenkezőleg az említett esettel) Szerencsére senkinek nem esett semmi baja ezúttal, de mi lett volna, ha mégis? Egy nő - mert ezt anyának nem nevezném- miért teszi kockára a saját gyermeke életét? Néhány verejték csepp nem ér annyit, hogy biztonságban jussanak át a túlsó oldalra?

Mindenki az autósokat szídja, meg hogy Kreszt kellene módosítani, keményebben bűntetni a szabálysértőket és a nevetséges kezdők jogosítványáról még nem is beszélek. Holott, nem minden esetben az autós a hibás. Igen, amikor a zebrán hal meg valaki, ott egyértelmű hogy kit kell megbűntetni. De az ilyen felelőtlenül átrohangálókat ki és hogyan bünteti meg? Vagy majd jól elütik és meghal, de abból már senki sem fog tanulni, legfőképp ő nem.

Címkék: budapest tömeg város tömegközlekedés butaság felelőtlenség

A bejegyzés trackback címe:

https://darkhoney.blog.hu/api/trackback/id/tr82937159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása