Szeretek könyveket olvasni. Helyesnek tartom, a kötelező olvasmányokat, mert így legalább évente legalább 1-2 könyvet el kell olvasnia a diáknak. 1-2 éve rákaptam Wall Albert regényeire. Be kell, hogy valljam, először furcsa volt, hogy nem a párbeszédekre épít, mint a mostani regények többsége. Rengeteg nála a leíró rész. Egész egyszerűen imádom, ahogy egy tájat, vagy csak a szelet le tudja írni. Olyan érzékletes és olyan egyszerűen szép, hogy már-már borzongató. Ezen kívül a regények mondanivalója is megragadott. Nem vagyok hívő ember, de amikor az ő könyveit olvasom, valahogy mégis azzá válok egy kicsit. Olyan bölcsességgel van tele mindegyik könyvet, hogy ha csak egyet olvasna el mindenki és meg is fogadná ezeket, akkor más lenne az országunk. Amiért ez a bejegyzés pedig megszületett, az a következő rész. Ez az Elvész a nyom című regényéből való.

"Mert a hazugságvól gyűlölet lesz mindig, ezt tanuld meg, Jonel, s a gyűlöletből halál, pusztulás és szegénység. Amíg igazságunk volt, addig békességünk is volt, mert az igazság és békesség, az ugyanaz. De ahol nincs igazság, ott békesség se lehet. Nekünk pedig most nincsen igazságunk, Jonel, mert amit ma odalent összekiabálnak az emberek, az minden, csak nem igazság. Az lehet politika, az lehet harag, az lehet irigység, az lehet elfogultság, az lehet butaság, az lehet szenvedély, gyűlölet, kapzsiság, minden: de nem igazság. És ezért van háború és ezért lesz pusztulás, nagy-nagy szegénység és sok-sok nyomorúság. És örvendek, hogy vén vagyok már és nem érem meg azt, ami jön. De fáj a lelkem azokért, akik még fiatalok és erősek és akik el kell pusztuljanak mielőtt az életüket beefejezhetnék, mert eltévesztették az igazságot. És még csak nem is tudnak róla, Jonel, nem is tudnak róla! Hazugságra tanították őket az iskolában és gyűlöletre, igazság és jóindulat helyett. Verje meg az Isten azokat, akik ezt tették velük...!"

Csak gondoljatok bele ebbe az idézetbe, mennyire aktuális ez ma is és mindig az is marad. Tegnap este volt a Tv2-n a Húsz év című műsor, ahol Bárdos András Eperjess Károllyal beszélgetett. Eperjess Károly azt mondta, hogy az igazság az, ami Istennek tetsző. Csak az a baj, hogy mostanában már senki nem tudja, hogy mi is tulajdonképpen az igazság és még azt sem, hogy mi tetszene Istennek. Az a baj, hogy már túl sokan használják marketingre és kampányra Őt és ez szerintem nem igazán tetszene neki. Hogy is van ez?

A bejegyzés trackback címe:

https://darkhoney.blog.hu/api/trackback/id/tr851121465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása