Értelmetlen? halál

 2009.02.09. 12:11

Mint azt már mindenki tudja, vasárnapra virradóra megöltek egy embert, nevezetesen Marian Cozmat, az MKB Veszprém kivételes tehetségű beállósát. Borzalmas dolog, ha ilyen történik, legyen az áldozat prominens személy vagy egyszerű melós. Az, hogy pontosan hogy történt nem lehet tudni, mert túl sokan túl sok félét állítanak még. Az egy biztos, hogy születést mentek ünnepelni, de halál lett a vége. Az is biztos, hogy az aki ilyet tesz az nem való emberek közé. Nem érdekel, hogy véletlen volt-e vagy szándékos, hogy milyen nációhoz tartozik az elkövető, vagy hogy éppen dühös-e valakire - esetleg másra - vagy sem. Pont az ilyenek miatt van szorongás a gyomromban, amikor haza felé tartok/uk egy-egy buliból, s keresem az olyan utakat, ahol fény van és nem áldigál ott egy alak se. Pont ezek miatt a megmagyarázhatatlan és felesleges erőfitoktatások, idióta és buta emberek falkaösztön által vezérelt tettei miatt tart arra felé a világ, amerre. Oda fogunk jutni, mint az amerikaiak. Majd ha a kisiskolás kivégzi az osztálytársát, mert az nem barátkozik vele, akkor fogunk csak észbe kapni. Naponta rengeteg ember veszíti el az életét erőszakos cselekmények következtében, s a szám egyre nő. Miért? Lehet mondani azt, hogy a filmek és a játékok hatása. Lehet azt is, hogy azért szaporodtak el a bankrablások, mert gazdasági világválság van. Azt is lehet mondani, hogy ez már egy ilyen nemzedék, eleve el vannak rontva. És ami a kedvencem, rossz társaságba keveredett és jaj szegény romának (vagy nekem tök mindegy) nincs más választása. Ugyan már! Választás az van. Mindig! Mint, ahogy a bűn üldözési szervbe való belépéskor is választ mindenki. Azt választja, hogy védi a rendet, minket embereket. Csakhogy egyszer se láttam még éjszaka rendőrt szolgálatba. Dunaújvárosba rendszeresen láttam a járőröket, de itt Budapesten még a forgalmasabb csomópontokon se. Hol vannak? Mi lenne ha szükség lenne rájuk? Véleményem szerint igenis, legyenek térfigyelő kamerák, öntse el az utcákat a rendőr hadsereg. Kifizetem én! Hisz eddig is annyi adót fizetünk, hogy ez már nem oszt, nem szoroz. Vegyenek el többet, de adják meg a biztonságérzetet. Ja, és legyen szíves ne verje magát a rendőrség, hogy máris elkaptak két gyanusítottat, és hogy ők milyen faszák, mert biztos vagyok abban, ha a média nem kapja fel ezt a hírt (vagy ha egy átlag emberrel történik), akkor megússza az összes rohadt szemét a dolgot és vígan élne Ausztriában, segélyből és rablásból.

Címkék: halál rendőrség veszprém gyilkosság közbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://darkhoney.blog.hu/api/trackback/id/tr26931908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birge · http://birge.blog.hu 2009.02.10. 18:50:22

Nem akarlak elkeseríteni, de azért megosztom (vitatkozhatnánk erről is, milyen szemét dolog, és igazad lenne): a rendőrpalotával szemben lakom, és én sem látok éjszaka járőröket. Csak nagyon-nagyon ritkán.
süti beállítások módosítása